43. ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, Α’ ΜΕΡΟΣ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΕρώτηση: Πρόκειται να δικαστώ για υπερβολική ταχύτητα σε εθνικό δρόμο. Εγώ δεν νομίζω ότι έτρεχα τόσο πολύ, ούτε προκάλεσα τροχαίο ατύχημα. Τα αποτελέσματα της μέτρησης του ραντάρ μπορούν να αμφισβητηθούν; Έχω καμμιά πιθανότητα να αθωωθώ από το δικαστήριο;

Απάντηση: Είναι σχεδόν αδύνατο, διότι θα πρέπει να αποδείξετε ότι το συγκεκριμένο σταθερό ή κινητό ραντάρ με το οποίο διαπιστώθηκε η παράβασή σας ήταν ελαττωματικό ή ακατάλληλο για σωστή μέτρηση, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Η μέτρηση της τροχαίας αποτελεί σχεδόν αμάχητο τεκμήριο για το δικαστήριο. Εξάλλου η υπερβολική ταχύτητα είναι μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και φυσικά τα δικαστήρια το λαμβάνουν αυτό πάντοτε υπόψη τους.
Οι ισχυρότερες πιθανότητες για να αθωωθείτε είναι οι εξής: 1. Να αποδείξετε ότι μεταφέρατε τραυματία από τροχαίο ατύχημα (ή βεβαίως από άλλη αιτία) ή ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση. 2.Να αποδείξετε με έγγραφα ότι στενός συγγενής σας βρισκόταν σε νοσοκομείο (στην περιοχή προς την οποία κατευθυνόταν το αυτοκίνητό σας) σε σοβαρή κατάσταση και να ζητήσετε την επιείκεια του δικαστηρίου, χωρίς βεβαίως να είναι δεδομένο ότι θα αθωωθείτε.

(Ακολουθεί συνέχεια του άρθρου)

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ